Forbrukslån

Forbrukslån med de beste betingelsene. Sammenlign de ulike tilbyderne og velg det lånet som passer best for din økonomiske situasjon. Vi i Kreditto har kun partneravtaler med de mest seriøse aktørene i Skandinavia. Les vår utdypende guide om forbrukslån lenger ned.

Våre utvalgte tilbydere:

Oppdatert 11.03.2020

Få raskt oversikten over de ulike tilbyderne ved å bruke glidebryter til å velge ønsket lånebeløp og nedbetalingstid.
Lånebeløp:
Låneperiode:
Show more results

Hvordan kan kreditto hjelpe deg?

Gjennom Kreditto finner du de beste betingelsene på forbrukslån til enhver tid, du kan enkelt sortere og sammenligne de ulike selskapene. På vår hjemmeside finner du tekniske løsninger, der du enkelt kan sette de parameterne som du ønsker for å finne det selskapet som passer deg best. Disse parameterne er for eksempel ønsket lånebeløp, nedbetalingstid og mer. Når du har valgt ut de selskapene som virker mest interessante, finner du utdypende, nøytrale vurderinger og beskrivelser av de enkelte selskapene, du finner også linker som tar deg direkte til websiden deres.

Det er helt uforpliktende å søke, søk gjerne på så mange lån som mulig for å finne det som passer deg best.

Hvordan finne det beste forbrukslånet?

For noen kan et forbrukslån virke skremmende, da denne typen lån ofte har blitt utsatt for mye ufortjent negativ omtale i media. Det er selvsagt en tragedie når noen ender opp med store økonomiske problemer, som følge av at uansvarlig forbruk. Men noe som ofte ikke kommer fram, er at de fleste som tar opp forbrukslån er ansvarlige og pliktoppfyllende låntakere, som ikke låner mer enn de kan betjene.

Med så mange selskaper som tilbyr forbrukslån er det lett å miste oversikten!

Om du som låntaker opplever at alle de forskjellige lånetilbudene kan virke uoversiktlige, og at det ofte er vanskelig å finne den informasjonen som du trenger, for å sammenligne dem.  Kreditto.no har laget denne artikkelen for deg, der vi gjennomgår alt du trenger å vite om forbrukslån. Etter at du har lest denne artikkelen vil du være bedre rustet til å kunne velge det lånet som passer deg og dine behov.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et usikret lån. Et lån uten sikkerhet innebærer at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine for å utbetale lånet. Når banken gir ut denne typen lån, er dette forbundet med en høyere risiko for utlåner. Slike lån vil alltid ha en høyere rentekostnader enn ordinære lån, men som oftest kortere behandlingstid. Når det søkes om et forbrukslån vil det kun bli lagt vekt på din økonomiske situasjon, faktorer som inntekt, kostnader, formue, kredittscore og gjeld vil være avgjørende for å få innvilget lånet.

Hvor lang er behandlingstiden på lånesøknaden?

Hva bør jeg tenke på før jeg søker om et forbrukslån?

Det er alltid viktig å få en god oversikt over hva dine kommende prosjekter kommer til å koste. Om det er en drømmereise, eller om det er oppussings prosjekter på hjemmefronten, er det viktig å lage et realistisk budsjett slik at du slipper å måtte avslutte halvveis.

Tips; Det er alltid viktig å legge inn en god sikkerhetsmargin, fordi ting ofte koster mer enn det man først hadde tenkt seg.

Før du søker om et lån er det også viktig at du setter deg godt inn i hvordan din økonomiske situasjon er i dag, og hvordan du regner med at den kommer til å bli i framtiden. Ved å velge det forbrukslånet med de betingelsene som passer deg og dine behov best, er dette med på å kunne påvirke din betjeningsevne på en positiv måte.
Det er viktig å ikke låne mer enn hva man er komfortabel med, på denne måten har du alltid god nok økonomi til å håndtere de kommende kostnadene ved lånet. Når du søker om et forbrukslån har du ofte mulighet til å velge en nedbetalingstid på opptil 15 år, dette er med på å gi deg lavere månedlige kostnader.

Husk at det er helhetsvurderingen av lånet som teller, og hvordan de forskjellige betingelsene passer din økonomiske situasjon.

Hvordan er søkeprosessen når man søker om et forbrukslån?

 • Første skritt er å fylle ut de nødvendige søknadsskjemaene på låneselskapets nettsted, dette gjelder om man søker lån direkte fra en finansinstitusjon eller gjennom en lånemegler.
 • Det er viktig at du leser alle spørsmålene i lånesøknaden nøye, slik at den informasjonen som du gir fra deg er riktig. Ved å svare feil på noen av spørsmålene er dette med på å forsinke lånesøknaden.
 • Det kan være at låneselskapet trenger ekstra informasjon for å kunne behandle søknaden, om dette er tilfelle er det viktig at du raskt sender inn nødvendig dokumentasjon som er forespurt.
 • Etter at lånesøknaden er behandlet og godkjent, må du signere et gjeldsbrev som utlåner sender til deg.
 • De fleste banker tilbyr også sine kunder å signere gjeldsbrevet elektronisk med BankID, om du velger elektronisk signatur kan du forvente deg pengene inn på konto innen en dag.
 • Dersom du velger å signere på en papirutgave av gjeldsbrevet, og sende denne inn til utlåner pr post, tar det litt lenger tid før du har pengene på konto grunnet leveringstiden.

Fordelen med å bruke en lånemegler når du skal søke om et forbrukslån.

For deg som er på utkikk etter et forbrukslån, har du sikkert hørt og sett forskjellige reklamer for lånemeglere som Lendo.no, Axo-finans og lignende. Hvilke tjenester er det disse selskapene egentlig tilbyr og hva er fordelene med å bruke dem?

Hva gjør en lånemegler?

En lånemegler har en agentavtale med forskjellige banker, der de har som oppgave å formidle lånesøknader til de enkelte bankene. Deres samarbeid med bankene er helt nøytrale, og på den måten vil bankene måtte konkurrere seg imellom om deg som kunde. Alle som opererer som agent for en finansinstitusjon, må følge strenge retningslinjer som er utarbeidet av finanstilsynet om utlånsvirksomhet. En lånemegler har ikke lov til å ta betalt for sine tjenester av de som søker om et lån, de kan kun få utbetalt provisjon av den banken som kunden velger.

Fordelen med lånemegler

Fordelen med å bruke en lånemegler i denne prosessen er at du kun trenger å sende inn en søknad. Denne søknaden blir så formidlet til alle bankene som megleren har avtale med for behandling. De forskjellige tilbudene blir presentert på en oversiktlig måte, dermed kan du enkelt sammenligne dem og velge det tilbudet som passer deg best. I dag finnes det flere store selskaper som tilbyr denne typen tjenester. Det som ofte skiller dem er at de stiller litt forskjellige krav til den som søker. Dette kan være krav som alder, inntekt, antall år som norsk statsborger m.m.

Hvor lang er behandlingstiden på lånesøknaden?

Hvor lang er behandlingstiden på lånesøknaden?

Hos de fleste tilbydere kan du forvente deg svar på en søknad innen 1-2 dager. Blir dokumentet signert elektronisk med BankID, kan du forvente at du har pengene inn på konto samme dag som kontrakten er signert. Om du velger å signere på en papirutgave av lånedokumentet, for så å sende denne pr. post- må du regne med at det tar noen dager ekstra for å få pengene utbetalt.

Kan jeg søke om lån fra flere banker samtidig?

Ja, vi anbefaler at du gjør dette. Ved å bruke en lånemegler vil søknaden din automatisk bli sendt til alle bankene som megleren har avtale med. Om du på samme tid ønsker å få tilbud fra andre banker er du fri til å gjøre dette. De fleste tilbud er gyldige opptil 30 dager, noe som gir deg god tid til å sammenligne dem. For å velge det tilbudet som passer deg best, er det viktig å tenke nøye igjennom disse og andre ting som kan være relevante for deg.

Hva vil et forbrukslån koste meg?

Forbrukslån og renter

Når du søker om et forbrukslån er det en rekke faktorer som bestemmer renten på lånet. Finansinstitusjonen som låner deg penger vil gjøre en risikovurdering av deg som låntaker.  Denne vurderingen er en samlet vurdering av din inntekt, gjeld, kredittscore, alder, yrke og mer. Renten på lånet blir derfor beregnet på deg som enkeltindivid.

Forbrukslån og renter

Hva er forskjellen på en nominell og effektivrente?

Nominellrente er den renten som banken tar for å låne deg penger. Det er greit å være oppmerksom på at denne renten ikke gir de fulle opplysningene om hva lånet kommer til å koste i helhet. For å få full oversikt over hva lånet kommer til å koste, bruker man effektivrente. For å regne ut effektivrenten samler man alle gebyrene og legger til nominellrenten.

For deg som skal søke om et forbrukslån, stilles det noen forskjellige krav. Disse kravene vil variere litt fra utlåner til utlåner. Før du søker er det viktig at du setter deg godt inn i hvilke krav som den aktuelle utlåner/lånemegler stiller.

Forbrukslån og gebyrer

På de fleste forbrukslån vil det påløpe gebyrer, det første gebyret som du må betale er et etableringsgebyr. Dette gebyret er ment for å dekke behandlingen av lånesøknaden. Etter dette må du betale termingebyr hver måned, hvor størrelsen på gebyret kan variere noe. Om du ønsker faktura tilsendt i papirformat, koster dette ofte litt ekstra.

Forbrukslån og gebyrer

Fleksibel nedbetaling og avdragsfri periode.

Ved å ha en fleksibel nedbetalingsplan på lånet, har du mulighet til å variere på summen som du nedbetaler hver måned. Mange finansinstitusjoner tilbyr nettopp dette til sine kunder, slik at du får muligheten til å betjene lånet på best mulig måte. Det er også noen finansinstitusjoner som tilbyr sine kunder full avdragsfrihet for en periode, det er viktig å være klar over at rentekostnadene påløper som vanlig, og i noen tilfeller blir det belastet et tilleggsgebyr. For deg som låntaker kan slike tilleggstjenester svært nyttige. Dersom du skulle få uforutsette utgifter en måned er du bedre rustet til å betjene dem ved at du kan utsette ditt faste avdrag på lånet.

Søk om betalingsutsettelse

Om du ikke klarer å betale et avdrag på lånet, kan du søke om betalingsutsettelse. Det er viktig at du tar kontakt med banken i god tid før avdraget skulle vært betalt. Om du ikke tar kontakt med banken og avdraget går til inkasso, blir det vanskeligere for deg å få godkjent en betalingsutsettelse i etter tid. Det er viktig å merke seg at forskjellige banker har ulike betingelser på sine lån og hva de tilbyr sine kunder, det er alltid lurt å sette seg godt inn i alle betingelsene ved et lån før du tar en endelig beslutning.

Bør jeg ha med medsøker på forbrukslånet?

Dersom du tidligere har søkt og fått avslag, vil det å ta med en medsøker på din neste søknad øke dine muligheter for å få innvilget lånet. Du kan som regel også forvente deg bedre betingelser enn om du kun hadde søkt selv.

Hvorfor får du bedre betingelser ved å ta med en medsøker?

Et forbrukslån er et lån som banken gir til deg uten at de stiller noen krav til pant i en verdigjenstand, det er kun din personlige økonomiske situasjon som blir vurdert. Faktorer som inntekt og gjeld er tungtveiende. Siden bankene slipper å måtte behandle alt det praktiske rundt et ordinært lån der de har pant i en gjenstand, er dette med på å gjøre låneprosessen raskere og mer effektiv. For banken er disse lånene forbundet med en høyere risiko. Dersom en låntaker ikke betaler avdragene som avtalt, har banken ingen mulighet til å få løst inn lånet ved tvangssalg. Når et lån ikke blir godkjent er det som oftest inntekten til søker som stopper banken fra å innvilge et lån. Ved å ta med en medsøker vil dette gi to inntekter og vil med dette øke muligheten for at lånet ikke blir misligholdt.

Hvem kan søke forbrukslån?

For deg som skal søke om et forbrukslån, stilles det ulike krav. Disse kravene vil variere litt fra utlåner til utlåner. Før du søker er det viktig at du setter deg godt inn i hvilke krav som den aktuelle utlåner stiller.

Eksempler på krav som stilles kan være:

 • Den som søker må ha liknet inntekt.
 • Krav til alder, må minst være 18 år. Det er en del finansinstitusjoner som krever en høyere aldergrense.
 • Ingen aktive inkassosaker.
 • Krav til statsborgerskap.

Ofte spurte spørsmål om forbrukslån

En lånemegler i motsetning til en enkelt bank- innhenter tilbud fra flere banker samtidig slik at du som kunde kan sammenligne og vurdere lånene opp mot hverandre. Når du som kunde skal søke om lån anbefales det at du bruker en slik ettersom bankene da vil konkurrere om deg som kunde.

De fleste bankene leverer forbrukslån med grense fra kr 5000-500 000,-

Når du tar opp et forbrukslån kan du bruke pengene til akkurat det du måtte ønske. Om det skulle være drømmeferien sammen med din kjære eller oppussingsprosjektet hjemme. Du står selv fritt til å velge hva du bruker pengene på.

Ja, mange banker tilbyr betalingsfrie måneder i året, noe som kan være en fordel hvis økonomien ikke strekker til en måned. Vanligvis er betalingsutsettelsen på en til to måneder. Du må som regel søke om dette til banken før betalingsfristen på fakturaen går ut.

For deg som skal søke om et forbrukslån, stilles det forskjellige krav. Disse kravene vil variere litt fra utlåner til utlåner. Før du søker er det viktig at du setter deg godt inn i hvilke krav som den aktuelle utlåner stiller.

Eksempler på krav som stilles kan være:

 • Den som søker må ha liknet inntekt.
 • Krav til alder, må minst være 18 år. Det er en del finansinstitusjoner som krever en høyere aldergrense.
 • Ingen aktive inkassosaker.
 • Krav til statsborgerskap i Norge.

Alle bankene som Kreditto har en avtale med vil ha kundebehandlere som guider deg gjennom søknadsprosessen hvis det skulle være noe du er usikker på.

Nei, men har du en medsøker når du skal ta opp et forbrukslån øker du sjansen for å få innvilget lånet. Husk, en medsøker kan være alt fra en ektefelle/kjæreste, samboer eller en god venn.

De fleste bankene vil foretrekke at du søker via deres nettportal, men de vil også godta at du sender den inn per post.

Nominellrente er den renten som banken tar for å låne deg penger. Det er greit å være oppmerksom på at denne renten ikke gir de fulle opplysningene om hva lånet kommer til å koste i sin helhet. For å få full oversikt over hva lånet kommer til å koste, bruker man effektivrente. For å regne ut effektivrente samler man alle gebyrene og legger til nominellrenten.

Scroll to Top