Hjem > Refinansiering > Hjelp til refinansiering av gjeld

Refinansier i dag

Mange små lån og kredittkort kan fort bli dyrt. Se våre vurderinger av lånetilbydere, og velg det lånet som gir deg de beste betingelsene.

Refinansier i dag

LAG EN OVERSIKT OG SØK HJELP TIL REFINANSIERING AV GJELD

Om du har mistet kontrollen over kredittkort og smålån, anbefales det å søke hjelp til refinansiering av gjeld. Med en ordnet økonomi kan du senke skuldrene og behøver ikke lenger å være redd for å åpne postkassen. Heldigvis viser statistikken at du ikke er alene med gjeldsproblemer. En gjeldskrise kan ødelegge livsgleden til både deg selv og de mennesker du omgås med hver dag. Det er lett å late som om alt er fint, og fortrenge konvoluttene med regninger. Det beste man da kan gjøre er å søke hjelp til refinansiering av gjeld.

Ta kontroll over dine inntekter og utgifter.

Med en oversikt over din gjeld og din inntekt vil du raskt se hvor mye gjeld du har totalt, hvor mye du har i månedlige utgifter, og hvor mye du har i månedlig inntekt. Du kan da sette opp et oversiktlig budsjett. Dette kan være et månedlig budsjett eller til og med et årsbudsjett som viser det helhetlige bildet over din private økonomi. Kanskje du har muligheten til å spare noen kroner i løpet av året. I tillegg er det vesentlige at du klarer å bli ajour med dine regninger.

Fordelen med å søke om hjelp til refinansiering av gjeld

Den enkleste måten å oppnå en oversikt over dine månedlige utgifter er å sette opp et månedlig budsjett. Dette kan du enkelt gjøre med å ta utgangspunkt i SIFO sitt referansebudsjett, der du kan lage ditt eget budsjett. Sifo sitt referansebudsjett viser vanlige standard forbruksutgifter over ulike typer hushold. I dette budsjettet legger du inn de utgiftspostene som passer deg og din husholdning. Om dette standardbudsjettet ikke faller i smak, kan du lage deg et manuelt budsjett i Excel eller lignende.

Søk om refinansiering av gjeld for å unngå framtidige inkassokrav.

Det vil alltid være en fordel å søke om refinansiering av gjeld før det går så langt å regningene ender opp som inkassokrav. Har du opparbeidet deg inkassogjeld kan dette føre til at du ikke får godkjent framtidige søknader om kredittkort og forbrukslån. Det å ikke ha den økonomiske finheten et kredittkort eller et forbrukslån kan gi, kan oppleves som en stor belastning på mange.
Det er derfor viktig at du innfrir dine inkassosaker med en gang, slik at du sletter dine eventuelle betalingsanmerkninger. Det beste er at du noterer ned saksnummer og beløp på hver sak som har gått til inkasso, slik at du kan se om du har penger til å innfri disse sakene. Om du ikke ser en løsning på problemet, kan du ta kontakt med Norske Inkassobyråers Forening, som bistår deg med en gjeldsoversikt over din inkassogjeld. Om du sender en e-post til Norske Inkassobyråers Forening, vil de kontakte sine medlemmer slik at de kan gi deg en informasjon om din totale gjeldsoversikt hos de ulike inkassobyråene.

Innfri dine inkassosaker og få bedre betingelser på dine gamle lån.

Når du har innfridd dine inkassosaker kan du søke hjelp til refinansiering av gjeld slik at du kan bygge dine kredittkort og smålån inn i et og samme lån. Det er en fordel at du søker om hjelp til refinansiering av gjeld før din privatøkonomi havner hos inkassoselskapene. Om du tar en telefon og ber om en betalingsutsettelse vil dette være en bedre løsning enn om du ikke betaler regningen og lar fakturaen gå videre til inkasso med de ekstra utgiftene det tilsier. Det anbefales å søke om refinansiering av gjeld slik at du raskt kan få orden på din uoversiktlige økonomiske situasjon.

Hva er fordelene med et oppsamlingslån?

Et oppsamlingslån vil si å refinansiere smålån og kredittkort inn i et nytt forbrukslån med en lavere rente og ikke minst et samlet avdrag hver måned. Å søke hjelp til refinansiering av gjeld vil gjerne tilsi at du behøver å avtale et møte i banken, eller at du søker om et usikret lån på nettet. Med kun et lån å forholde seg til er det lettere å få oversikt over din private økonomiske situasjon og få kontroll over ditt forbruk i hverdagslivet.

Les mer om:

Scroll to Top